KAKO DO NAS
Botanični vrt Sežana se nahaja na severovzhodnem delu mesta Sežana, ob stičišču lokalnih cest Ljubljana – Trst in Koper – Nova Gorica. 
 

GPS KOORDINATE
45°42’36.8″N 13°52’30.6″E
 
DOSTOP Z OSEBNIM AVTOMOBILOM ALI AVTOBUSOM
Na avtocesti Ljubljana – Sežana (oz. Ljubljana – mejni prehod Fernetiči) je z obeh smeri označen izhod »Sežana – Vzhod«, od koder sledite cesti proti mestu Sežana. Za križiščem lokalnih cest Ljubljana – Trst in Koper – Nova Gorica se Botanični vrt Sežana nahaja tik ob vstopu v mesto, in sicer na desni strani. Od izvoza iz avtoceste do Botaničnega vrta Sežana je 650 m.
 
DOSTOP Z JAVNIM PROMETOM
Avtobusni prevoz
  • Na relaciji Ljubljana – Sežana vozi avtobus dvakrat dnevno, ob 06.35 in 13.30. V Sežani avtobus ustavi na glavni avtobusni postaji, ki je od Botaničnega vrta Sežana oddaljena 1 km.
  • Na relaciji Koper – Sežana vozi avtobus trikrat dnevno, ob 06.38, 14.40 in 15.17. V Sežani avtobus ustavi na vmesnem postajališču pri Trgu osvoboditve (pri cerkvi), ki je od Botaničnega vrta Sežana oddaljena 100 m.
Železniški prevoz
PARKIRIŠČE
Za obiskovalce Botaničnega vrta Sežana se dostopna parkirišča, kjer lahko za čas vodenega ogleda postanejo tudi avtobusi, nahajajo na Repentaborski cesti 4 (ob pokopališču), ob Sejmiški poti 8F (na sejmišču pod kostanji) ter Stari poti 13 in 15 (ob koncu poti).